MaxxS care

Om het sieraad zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk dat je het met zorg behandeld. Spuit geen parfum op het sieraad, maar doe dit op plaatsen boven of onder de plek waar je je sieraden draagt en doe dit ruim voordien. Bewaar de sieraden niet in een vochtige ruimte, voorkom contact met water en vocht. Elastiek niet uitrekken, maar bij het omdoen om de pols op- en afrollen.

MaxxS repair

Maxxs sieraden worden met de grootste zorg gemaakt, maar het kan voorkomen dat er iets kapot gaat. Is dit binnen 6 maanden na aankoop het geval dan verhelp c.q. herstel ik dit graag voor je. Blijkt herstel niet mogelijk, dan ontvang je een nieuw exemplaar. Neem in elk geval altijd contact met mij op, zodat ik met een goede oplossing kan komen.

Goldfilled

Goldfilled betekent dat er een laag van 14 k goud mechanisch aan een basismateriaal (meestal koper) wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze goudlaag moet tenminste 1/20e deel van het totale gewicht zijn. De goudlaag is echter vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Goldfilled materialen blijven mooi op goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime jewellery`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Dit levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud. Goldfilled is wel weer duurder dan ondergenoemde materialen omdat er meer goud in zit.

Sterling Silver

Sterling zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur zilver en 7,5% koper vandaar .925 sterling zilver. Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen sterling zilver worden genoemd.

Verzilverd of verguld

Metalen onderdelen worden door een zilver-of goudbad gehaald. Resultaat een mooie glanzende afwerking met een laagje echt zilver of goud (silverplated of goldplated). Dit is echter wel een minimaal laagje en kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer sneller afslijten.

Edelstenen & Kristallen

Zirkonia is een kristal van zirkonium oxide (ZrO2), een keramische materiaal dus. Het lijkt qua eigenschappen een beetje op diamant. In de natuur komt het zelden voor, het meeste zirkonia dat je ziet is door de mens gemaakt. (Swarovski) kristal, wordt meetstal geassocieerd met kristal glas. Technisch gezien is dit geen kristal maar een amorfe vaste stof gevormd van kwartszand (voornamelijk Siliciumdioxide) en metaal oxide. In het geval van kristal glas is dit lastte lood oxide, dit zorgt voor een hoge brekingsindex. Hierdoor heeft kristal glas meer schittering en een rijker kleurenspectrum dan ‘gewoon’ glas. Eigenlijk vergelijk je een speciaal soort glas met een goedkoper alternatief voor diamant.